Читај ми!

У патроли са Интервентном јединицом полиције – увек спремни да одговоре изазову

Крајем прошле недеље, човек на Врачару насрнуо је секиром на припаднике Интервентне јединице 92, после чега су га у самоодбрани упуцали. Настрадалих није било. Викенд за нама није био буран, али је било доста интервенција због мањих прекршаја и кривичних дела.

Два мушкарца у сивом БМВ-у тиму позивног знака 9246 делују сумњиво. Након уобичајене провере докумената и претреса аутомобила, није пронађено ништа недозвољено.

У другом делу града, два младића испред кладионице им буде полицијске аларме. Приликом таквих провера, пажња се обраћа и на околину, јер се може десити да особе када виде полицију баце дрогу коју су имали код себе.

Нема правила када ће се нешто десити

"У нашем послу су честе овакве вечери када немамо посла. Нема правила када ће се шта дешавати. Људи највише мисле да ће петком на суботу, суботом на недељу бити највише посла када је и град најживљи, али у принципу никад се не зна када ће доћи до интервенције или нашег ангажовања. У патролној делатности лица уочавамо из возила. Највише смо фокусирани на њихове покрете, како се понашају када нас виде, уколико дође до неке реакције која је нама сумњива, приступамо контроли тог лица и настављамо наш рад", објашњава Немања Ћелап из Интервентне јединице 92.

Тимови Интервентне јединице 92 најчешће први реагују у многим ситуацијама, без претходне темељне припреме. Томе сведоче и догађаји из скорије прошлости када су и хапсили опасне криминалце и решавали талачке ситуације.

Често су испомоћ својим колегама из других јединица.

Вожња дуга 100 километара

"Наш циљ је да у што краћем року будемо на месту догађаја, као и да психички и физички будемо спремни да одговоримо изазову. У претходном периоду Интервентна јединица 92 је имала веће заплене опојних дрога оружја и муниције, као и хапшења извршилаца најтежих кривичних дела. Ниједна ситуација није иста, увек је различита и то је суштина нашег посла", истиче Јован Трзин.

У Интервентној објашњавају – отежавајућа околност приликом трагања за дилерима дроге јесте то што су упечатљиви, тј. констатно униформисани и возе се великим обележеним полицијским возилима.

У колима Интервентне јединице возе се тимови од по три или четири члана. У току смене од 12 часова, у просеку пређу до 100 километара патролне вожње, кружећи по читавом граду.

недеља, 13. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи