Читај ми!

Почињу пробе за грејну сезону - грађани треба да се обрате Београдским електранама ако у стану примете цурење

У Београду ће ове сезоне грејање бити скупље за 8,92 одсто, а топлане се припремају за почетак функционалних проба система даљинског грејања. На топле радијаторе у домаћинствима чекаћемо до 15. октобра када званично почиње грејна сезона. До тада, свака од 60 топлана у Србији, имаће задатак да систем оспособи за нормалан рад. Директор ЈКП Београдске електране Вања Вукић каже да грађани треба да провере да ли има цурења на радијаторима или цевима, и да се обрате Београдским електранама да поправе кварове.

Функционалне пробе за грајну сезону ће у Београду почети сутра, 1. октобра и трајаће до 9. октобра, најављује директор ЈКП Београдске електране Вања Вукић.

Вукић објашњава да ће пробе кренути прво на Коњарнику и Младеновцу, а затим на Миљаковцу.

"У том периоду ћемо наш систем ставити у функцију у потпуности, осим грејања. Дакле, то неки још називају хладне пробе", каже Вукић.

Објашњава да ће тада проверавати да ли раде пумпе и мотори као и друге компоненте.

"Дакле, да видимо какав је систем под притиском", прецизира Вукић.

Каже да је систем Београдских електрана специфичан, да мирује шест месеци пре него што опет буде убачен у погон.

"Зато Београдске електране почињу с тим функционалним пробама. Да видимо да ли негде, пре свега у становима има неких цурења", рекао је директор ЈКП Београдске електране.

План функционалних проба током којих се пријављују кварови

План проба функционалних топлана објављен је како би грађани могли да провере да ли има неких цурења, рекао је Вања Вукић.

"Уколико постоје цурење у њиховим становима, позивам грађана да се обрате Београдским електранама како би ми изашли на време и поправили те кварове који постоје", истиче гост РТС-а.

Каже да се спремају да 15. октобра, када почне грејна сезона, све буде спремно.

Грејање поскупело

У Београду ће ове сезоне грејање бити скупље за 8,92 одсто.

о је неких 11 динара по квадратном метру стана или, рецимо, за један стан 60 квадрата, то је неких 700 динара", каже Вукић.

Истиче да Влада има методологију на основу којих се формира цена грејања.

"Фиксни део се односи на одржавање система, цеви, мрежа и тако даље, а варијабилни део се односи на енергенте, воду, газ, струју и тако даље", каже директор ЈКП Београдске електране.

Разговор Бојане Марковић и Вање Вукића, дирекотра ЈКП Београдксе електране погледајте у целости у цидеу на почетку текста...

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи