Читај ми!

Јединствених 55

Документарни филм "Јединствених 55“ аутора Предрага Милинковића недавно је на 13. Међународном фестивалу спортског филма на Златибору добио посебно признање за допринос филмској уметности и спорту за документарни филм. Премијеру на РТС-у имао је у јануару ове године, а репризно ће бити емитован у недељу 22. септембра у 20.55 на Другом програму РТС-а. 

Подсетиће нас на дане и године кад су одбојкашице Јединства из Ужица владале нашим спортским просторима. Освојиле су 8 узастопних титула првака државе (1994-2001), што никада ни једном другом нашем одбојкашком клубу у мушкој и женској конкуренцији није пошло за руком.

О шампионским данима славног клуба и ривалитету са Црвеном звездом, Поштаром, Радничким и Вршцом причали су тренери, играчице и спортски функционери.

Јединство је у периоду од 1993. па до 2005. освојило 9 титула и 8 купова. Пласирало се у финале европског Купа најбољих тимова (2002), а више од 20 девојака носило је дрес репрезентације и допринело успесима националног тима.

Већина тих резултата је остварена у време економске кризе, санкција и бројних проблема са којима се суочавала тадашња Југославија, што историјским достигнућима клуба даје посебан значај.

Јединство је у 2023. прославило 55 година постојања и ове сезоне успело је да се из Прве лиге врати у елитну Суперлигу Србије.

Емисију су припремили новинар Предраг Милинковић, сниматељ Миланко Ђорђевић, монтажер Александар Радоњић Рас и креативни консултант Зоран Трифуновић.  

 

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи