Држава уклизава ултрашима

Измене Закона о кривичном поступку и да ли је то довољно да се искорени насиље екстремних квазинавијача.

Вечити дерби ипак ће се играти у суботу, и то уз присуство публике. Ипак, дан раније, посланици би требало да усвоје измене Законика о кривичном поступку, којима се предвиђа дужи притвор за изгреднике.

То значи да ће максимално трајање притвора у скраћеном кривичном поступку бити продужено са осам на 30 дана, да се притвор може одредити кад je за кривично дело запрећена казна већа од 5 година, док је у постојећем Законику предвиђено да се максимални притвор одређује за кривична дела за која је запрећена казна већа од 10 година.

И док владајућа коалиција поручује да држава више неће толерисати насиље, поготово не на јавним скуповима и спортским приредбама, опозиција сматра да су измене непотребне и да "притвор не треба претварати у кривичну санкцију".

Да ли ће се те измене односити само на "нереде хулигана" или и на друга кривична дела? Које су негативне стране измена ЗКП-а?

Да ли се проблеми решавају пооштравањем прописа или треба мењати друштвену климу?

Гости: Горан Илић, професор Правног факултета и адвокати Зора Добричанин и Божо Прелевић.

Емисију води Зоран Станојевић.

Око Око

Autor:
Горислав Папић, Стеван Костић, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи