Читај ми!

Гастрономад

Хрскави пауфлек

Свињски стомак од давнина се користи у европским кухињама и важи за специјалитет сељачког порекла, који се спорије припрема. У Француској се често припрема као пpoitrin de pork – печен споро, уз хрскаву кожицу и зачинско биље, док у Италији постоји слична верзија – поркета, зачињена белим луком, рузмарином и коморачем. У Азији, нарочито у Кини и Кореји, пауфлек је, такође, високо цењен и користи се у јелима као што су dong po rou или samgyeopsal. Британци имају једноставан, али изузетно укусан начин припреме - споро печен са хрскавом кожицом, често сервиран уз пире кромпир, карамелизовану јабуку и печени црни лук.

Наш гастрономад Никола Вучковић припремиће нам хрскави пауфлек печен изнад поврћа, тако да су сокови меса обогатили сваки залогај. Уз то послужиће британске прженице, које су варијација француских. У британској верзији, хлеб се умаче у мешавину јаја и млека, пржи на путеру и сервира слано или слатко.

Пријатно гледање!

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом