петак, 17.01.2025, 15:57 -> 10:53
štampajГастрономад
Печење за хладне зимске дане
Печено свињско месо традиција је у многим културама хиљадама година уназад. Постоје бројни начини за печење свињског меса, укључујући роштиљ на отвореној ватри, у затвореним роштиљима на ниским температурама, али и укопавањем меса у земљу са ужареним камењем. Зимски период обилује бројним празницима и породичним окупљањима, па је једно од главних питања шта спремити за вечеру.
Ево предлога нашег гастрономада Николе Вучковића - роловани свињски лакс каре, мариниран са пестом од жалфије и уролан у суви свињски врат, а затим динстан у вину са поврћем, па на крају печен у рерни. Послужује се са џемом од црвеног лука и пиреом од целера. Пријатно гледање!
Коментари