Читај ми!

Нобеловац

Пета епизода: Орден

Држава и даље ради на угледу Нобеловца и помно чешља његову прошлост. Андрић креће на Фрушку Гору у викендицу пријатеља Младена Лесковца. У возу му човек који се представља да је новинар предаје кутију у којој је некада био орден који је оставио Брани Миленковићу на чување. На Фрушкој Гори са Лесковцем обилази цркве и манастире. Линија сећања протеже се на 1951, изложбу поводом 10 година од почетка рата на којој се нашла фотографија са потписивања Тројног пакта, вече у Клубу књижевника са Бранком Ћопићем који је пао у немилост власти због Јеретичке приче, утиске Исидоре Секулић о још необјављеној Проклетој авлији. Потом, на 1957, годину када је умро Милицин муж Ненад Јовановић и годину касније, када се Иво Андрић и Милица Бабић напокон венчавају.

Играју: Тихомир Станић, Селма Алиспахић, Владан Гајовић, Бојан Жировић, Бојана Зечевић, Џек Димић, Миливоје Обрадовић, Петар Новаковић, Александра Плескоњић, Радоје Чупић, Бранислав Зеремски, Слободан Бештић, Светозар Цветковић, Ивана Жигон, Дејан Аћимовић, Стеван Шербеџија, Стефан Бундало, Кристина Обрадовић, Борис Шавија, Тина Скварча, Анита Шмит, Вахид Џанковић.

Креатори серије су Тихомир Станић, Иван Велисављевић и Владимир Рогановић.

Сценарио потписују Иван Велисављевић и Јелена Мијовић, а сарадници на сценарију су Алексндар Новаковић и Тихомир Станић.

Редитељ серије је Тихомир Станић са коредитељем Боришом Симовићем.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи