Читај ми!

О "Важним стварима"

"Важне ствари" је документарни серијал РТС-а који овог септембра изазива велику пажњу гледалаца. Реч је о емисији у којој деца откривају шта су за њих важне ствари. Серијал је намењен деци, родитељима, али и свима онима који желе да уроне у посебан, шарени универзум. О "Важним стварима" разговарамо са гошћом Културног дневника, уредницом овог пројекта и дечјег програма РТС-а Јеленом Попадић Сумић.

Народно позориште у Београду, поводом 160 година од рођења Бранислава Нушића, покреће програм ''Славимо Нушића''. Од 04. до 31. октобра биће изведене представе са репертоара националног театра, као и представе позоришта широм Србије и региона. О животу и раду великог драмског писца, драматурга, управника позоришта, биће приређена и изложба.

У бечкој Албертини је отворена изложба америчког уметника Роберта Лонга, познатог по монументалним цртежима угљем. Изложба обухвата кључна дела из свих његових стваралачких фаза.

Почео је 13. Београдски Шопен фест. У атријуму Народног музеја наступају млади пијанисти, студенти Академије уметности у Новом Саду.

У Галерији Сингидунум је отворена изложба Ненада Станковића, представника надреализма у савременом српском сликарству. У биоскопе је стигао филм ''Џокер - лудило у двоје'' и Хоакин Финикс и Лејди Гага.

У Културном дневнику и о другим догађајима из света културе.

Уредник Снежана Стаменковић Јојић
Монтажер Мирјана Милосављевић
Реализатор Маја Мандић

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи