Читај ми!

Један добар дан

Одлична музика, филмске приче, РТС-ове серије, дугоочекивана утакмица Лиге шампиона Црвена звезда - Бенфика и још много тога, баш за вас, овог четвртка у емисији “Један добар дан”.

О чувеној српској двојци и дугогодишњој каријери говори Радиша Урошевић. Уз звук хармонике, у нашем студију ће запевати сплетове познатих народних песама.

Угостићемо глумца Радомира Николића, који тимачи лик Зорана Радмиловића у филму "Тома", али и улоге у серијама "Време зла", "Вера", "Друг Марко" и многим другим. Са њим говоримо о новим сезонама серија у којима ћете гледати на РТС-у у наредном периоду.

Наш славни композитор, диригент и педагог Станислав Бинички, 26. септембра 1899. године основао је Београдски војни оркестар. Његову традицију, кроз три века, чува Уметнички ансамбл Министарства одбране, носећи с поносом име утемељивача војне музике. Овог септембра прослављају велики јубилеј. О томе говори начелник Уметничког ансамбла Министарства одбране "Станислав Бинички", потпуковник Никола Живковић.

Меч првог кола нове сезоне Лиге шампиона, Црвена звезда - Бенфика, игра се у 18.45 на стадиону Рајко Митић у Београду. Црвена звезда и Бенфика су једини пут укрстиле копља у Купу европских шампиона 1984. године. Црвено-бели су победили у првом мечу 3:2 као домаћини, а Бенфика је славила у реваншу 2:0 и прошла даље. Са стадиона "Рајко Митић" се јавља наш колега Душан Албијанић и разговара са некадашњим фудбалерима који су у то време носили црвено-бели дрес. У студију, уз Немању Матић, новинара Спортске редакције и најновије информације заједно ишчекујемо меч првог кола нове сезоне Лиге Шампиона.

Најзначајнији и најстарији музички фестивал у Србији, БЕМУС, традиционално се одржава од 1. до 26. октобра. Више од пола века БЕМУС у Београд доводи врхунске светске и домаће музичке уметнике, а ко наступа ове јесени открива нам чланица одбора БЕМУСА, професорка клавира и пијанисткиња, Оља Џејкобс.

Уредник и водитељ емисије: Ивана Миленковић

 

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи