Читај ми!

Јутарњи програм

Меч без стреса, за опстанак у Светској групи Дејвис купа, а у Хали прави спектакл! Неочекивано. Тако је то када у свом родном граду, Београду, игра најбољи тенисер света свих времена – Новак Ђоковић. Да ли је Србија спремна за освајање Дејвис купа следеће године? Говори Горан Бубањ, тениски тренер.

Да ли ће у овој школској години ученици бити безбеднији од вршњачког насиља? О мерама које се предузимају да би деца, као и наставници, били заштићени разговараћемо с министарком Татјаном Мацуром.

Помало је апсурдно да се при крају најтоплијег лета у историји, говори о снегу у септембру на планинама и захлађењу од 20 степени у року од 48 сати! Зато говоримо о времену и прилагођавању. И људи, и биљног и животињског света.

Уговори о позајмицама између физичких лица убудуће ће морати на оверу код нотара. Колико ће то помоћи да се стане на пут прању новца и зеленашењу и шта ће се све проверавати у тим уговорима да би на њих могао да буде стављен печат? То ће нам објаснити директор Управе за спречавање прања новца Жељко Радовановић.

Како изгледа снег на Голији у сред септембра? Колико је изненадио мештане? Или уплашио путаре? Уживо са Голије јавиће нам се Вера Аксентијевић.

Прошле недеље на Светој гори били су велики пожари. Пожари на Светој гори су нас подсетили да се приближава крај обнове Хиландара, који је пре две деценије,  уништио и тешко оштетио скоро 55 одсто површине комплекса. О завршетку обнове говориће Миливој Ранђић, директор Задужбине Светог манастира Хиландар.

Запослени у ИТ сектору, менаджери, рачуновође, грађевински инжењери, али и скоро све занатлије, су међу грађанима Србије који данас могу да размишљају о купови аутомбила и стана. Шта су још показала нова истраживања?

Прилика је да се подсетимо Душана Ивковића, кошаркашког тренера, члана кошаркашке Куће славних, који је био најуспешнији селектор Кошаркашке репрезентације Југославији. Освојио је 3 узастопна злата на Европским првенствима. О популарном Дуди Ивковићу, на годишњицу његове смрти, данас говоре Слободан Шаренац и Владимир Кузмановић.

На Првој Међународној олимпијади из вештачке интелигенције која је одржана у Ријаду, у конкуренцији 90 такмичара из 25 земаља, четворочлана информатичка екипа Србије освојила је једну сребрну и једну бронзану медаљу. Са нама ће бити сребрни, Михаило Јанчевић из Математичка гимназије.

Колико је у овој години забележено нежељених реакција на лекове?

Гост Јутарњег програма је певач, гитариста и композитор Лука Рајић, повод је Лукин први албум.

уредник Душица Тасић

водитељ Гордана Стијачић

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи