Читај ми!

Гастрономад

Посне паприке из Дихова

Кажу да је у Северној Македонији сваки дан гозба. У Дихову, селу у близини Битоља, свакако јесте. Опуштајуће насеље смештено је у Националном парку Пелистер, на западном ободу Пелагоније, највеће висоравни ове државе. Одликује га велики број традиционалних кућа, старијих и више од 150 година. Ово идеално место за бег од летњих врућина пуно је срдачних домаћина, који су угостили и нашег гастрономада Катарину Петровић Кају.

Од Пеце Цветковског Каја је чула и зашто су Битољ звали "град конзула", али и како да направи традиционални песто од мечкиног лука и пуњене посне паприке. За љубитеље посластица Каја је припремила колач из Дихова. Пријатно гледање!

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару