Читај ми!

Један добар дан

Протеклог викенда, Песму Евровизије је на Радио-телевизији Србије пратило скоро 2 милиона гледалаца. Емисију "Један добар дан" смо посветили овом великом такмичењу и свим очекиваним и неочекиваним дешавањима која су га обележила.

Информације из прве руке из Малмеа, доносе нам представница Србије на Песми Евровизије Теја Дора, шефица Службе за односе са јавношћу и корпоратвни имиџ РТС-а Душка Вучинић и шеф делегације Србије на Песми Евровизије Урош Марковић.

Импресивна Евровизијска сцена у Малмеу је привукла је велику пажњу. Колико су велики сценски догађаји у нашој земљи продукционо приближили највећим светским спектаклима попут Евровизије? О томе говоре редитељка РТС-а која се управо вратила из Малмеа, Милица Солдатовић и извршни директор и оснивач Скај Корпорације Миленко Шкарић.

У студију ће нам придружити неко које ове године наступао у ревијалном делу националног такмичења Песма за Евровизију, а 2022. године учествовао као такмичар. Причаћемо и о концерту заказаном за 30. мај у МТС дворани под називом "Gifts and roses, symphonic show of 80's". Гост емисије "Један добар дан" је фронтмен групе "Гифт" Јован Матић, познатији као Јоца Ајкула.

У "Једном добром дану" следи још прича из Малмеа, о атмосфери, интригама, учесницима, музици... У наш студио стиже још чланова делегације Србије на Песми Евровизије: Кристина Раденковић и Срђан Младеновић! У госте долази и председник организације која окупља љубитеље Песме Евровизије у Србији, Ненад Прибак.

Из Србије се у арену у Малмеу укључила Ана Ђурић Констракта која је саопштила да је одлуком стручног жирија наша земља 12 поена дала хрватском представнику Baby Lasagni. Током емисије ће се јавити екипи наше емисије преко Zoom-а.

Ове године у стручном жирију су се нашли Лена Ковачевић, Зејна Муркић, Лук Блек, чланови групе "Земља грува", али и композитор и продуцент Алек Алексов. Чућете шта је председница стручног жирија који је гласао у име Србије, Лена Ковачевић поручила гледаоцима РТС-а.

Средином 50-их година прошлог века када је настало ово такмичење, извођачи су на сцени наступали у дугим вечерњим хаљинама и оделима једноставних кројева. Временом се много тога променило, од шљокица преко бисера, перја, необичних фризура, вртоглаво високих потпетица, до ектремно дугих ноктију и футуристичке гардеробе. О моди која обележава велику Евровизијску сцену, говоре модна дизајнерка Невена Ивановић и модна новинарка Ирена Мишовић.

Уредник и водитељ емисије: Ивана Миленковић

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи