Јутарњи програм

О Степи Степановићу, Рамазану, Гаги Николићу, додели Оскара, Црнотравцима који су градили Београд, фиксним и варијабилним каматним стопама, овог понедељка, говоримо у Јутарњем програму.

Опшиније, наше теме биће:

 Четврти Стартап скенер  надовезује се на истраживања, говори о изазовима са којима се стартапи суочавају . Гост Јутарњег програма је Небојша Бјелотомић, директор Иницијативе "Дигитална Србија"

- Да ли је боље узети стамбени кредит са фиксном или променљивом каматном стопом?  Зашто стручњаци опомињу да каматне стопе генерално сада нису уопште повољне? Зашто нам неке банке наплаћују провизију за подизање готовине на њиховим шалтерима? И да ли знамо како да инвестирамо? Душан Узелац је спремио одговоре на ова питања

  У Србији је сваке године потребна подршка за 60 хиљада деце предшколског узраста и њихове породице у превазилажењу развојних ризика и сметњи  у развоју. Како да се помогне породицама да не изгубе много времена трагајући за одговарајућом подршком? Како УНИЦЕФ помаће Развојна саветовалишта? О томе после пола 8

Степа Степановић, вољени официр који је делио судбину српских војника, јунак Церске битке, војвода који је пробио Солунски фронт, министар војни, командант који никада није повукао наређење, рођен је на данашњи дан . Тим поводом посетили смо његову родну кућу.

  У свету у коме бар једна од пет особа пати од неког неуролошког поремећаја, потреба за образовањем из области неуронаука никада није била хитнија. Тим неуронаучника, предвођених Грегом Гејџом, посветио је протеклу деценију решавању овог проблема, развијајући  опреме за истраживања како би се омогућило извођење неуронаучних експеримената у школским условима. О томе у пола 9.

  Са заласком сунца и вечерњом молитвом почео је Рамазан, свети месец за вернике муслиманске вероисповести. Рамазан је свети месец поста, молитве, милости и праштања. О Рамазану, значају и традицији, говори нам Мухамед Јусуфспахић, председник Врховног Сабора Исламске заједнице Србије.

  У Италији се данас тројица боксера и Сара Ћирковић боре за олимпијске норме. Од среде у хали "Александар Николић" је 61. "Меморијал Бранко Пешић - Београдски победник". Ове године је Европско првенство за боксере у Београду, а следеће године, Београд ће бити домаћин Светског првенства за жене. О тренутном стању у боксу говори нам Ненад Боровчанин

  Црнотравски печалбари су широм бивше Југославије били познати као градитељи - зидари. Најлепше зграде у Београду као што су на пример Пошта, Архив, Светосавска црква на Врачару, доскорашња Железничка станица, хотел Москва, зграда Народне скупштине, Правни факултет, Универзитетска библиотека правили су Црнотравци. Шта су још градили у 19-ом и првој половини 20. века, видеће се на изложби која се сутра отвара. О томе причамо после пола 10.

Подсећамо се још једног великана. На данашњи дан 2016. године, преминуо је велики  Драган Гага Николић.  

  Била је 96. додела Оскара у Долби Театар дворани у Лос Анђелесу. Да ли је било изненађења? Шта је обележило доделу? Какви су његови лични утисци? Који филм не би требало да пропустимо да погледамо? Очекујемо Николу Попевића.

  "Српски Ирци"  се 32. пут враћају у омиљени концертни простор. 17. марта у сали Американа Дома омладине Београда одржаће концерт. Поводом традиционалног београдског концерта, гост Јутарњег програма је Александар Петровић, чувени Аца Селтик

Уредник Душица Тасић

Водитељ Бојана Марковић

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи