Јутарњи програм

Кашаљ и то велики, температуре, грип, корона, прехладе ... и почетак другог полугодишта у школама. Пуне чекаонице Домова здравља. Да ли је неопходно да се на прве симптоме јавимо лекару, како да разликујемо који вирус је крив за нашу малаксалост? После 9 очекујемо докторку Зорицу Алексић из Дома здравља Вождовац. И ви, током емисије, можете да поставите питање на наш мејл јутарњи_програм@ртс.рс

Приход индустрије видео игара у свету ће се у овој години повећати за скоро 50 милијади евра. Шта ће бити у Србији?

Које су новине у образовању деце из дијаспоре,  да ли ће бити нових допунских школа српског језика у свету? Шта значи то што је привремена власт у Приштини је узурпирала земљиште на коме се налазе остаци Пресвете Богородице Хвостанске?  Очекујемо Арноа Гујона, директора Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону.

Колико напади Хута у Јемену на трговачке бродове   утичу на бродски превоз и поскупљење транзитних трошкова?

Док и језички стручњаци полемишу о томе да ли је подкаст или поткаст, односно да ли је и у овом случају обавезно једначење сугласника по звучности, у медијима се усталила прва варијанта - ПОДКАСТ. А подкаста је све више. Која је будућност подкаста као форме?

Невен је једна је од најшире коришћених биљака у фитотерапији, народним обичајима и магији народа широм света. Како се он правилно употребљава откривамо у нашој редовној рубрици уторком Тајна биља.

Почетком године, напустио нас је проф. др Светомир Бојанин, чувени дечији психијатар, један од утемељивача неуропсихологије развојног доба. О томе колико је помагао одрастању генерација деце и шта његово наслеђе значи, говорићемо после пола 10.

Ушли смо у олимпијску годину. О томе шта је Министарство спорта зацртало у својим плановима и шта спортистима доноси ЕXПО 2027.,  говори нам Зоран Гајић, министар спорта

Јапанска свемирска агенција саопштила је да је њена  летелица без посаде успешно слетела на Месец, и да је успоставила комуникацију са сондом. Како у Јапану коментаришту то што су постали  пета земља која је слетела на Месец, после Америке, Русије, Кине и Индије?

Уредник Душица Тасић

Водитељ Гордана Стијачић

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи