Читај ми!

Фудбал - ЛШ: Арсенал - Севиља

Арсенал дочекује Севиљу у утакмици четвртог кола групе Б Лиге шампиона. Директан пренос утакмице са Емирејтса у Лондону можете пратити од 21 час на Првом програму РТС-а.

У дерби мечу групе Б првопласирани Арсенал дочекује актуелног освајача Лиге Европе и трећепласирани тим групе Севиљу. 

Арсенал после три кола има шест бодова, то јест скор од две победе уз један пораз. Заузимају прво место на табели групе Б са бодом више од Ленса. У првом колу декласирали су ПСВ код куће са 4:0, у другом колу поражени су у гостима од Ленса са 2:1, док су пре две седмице у Севиљи популарне Топчије славиле са 2:1.

Што се Севиље тиче, трећи су на табели групе Б са два бода колико има и ПСВ Ајндховен. Имају скор од два ремија, уз поменути пораз од Арсенала у прошлом колу. На премијери су ремизирали са Ленсом 1:1, док су другом колу одиграли нерешено и са ПСВ-ом 2:2. Арсенал је четврти на табели Премијер лиге са 24 поена после 11 одиграних сусрета. У претходних пет мечева остварили су две победе, један реми уз два узастопна пораза у последња два кола Премијершипа од Вест Хема са 3:1 и Њукасл Јунајтеда резултатом 1:0. Оба пораза доживели су на гостујућем терену.

Са друге стране Севиља је тек 15. у Ла Лиги Шпаније после 11 одиграних утакмица. У претходних пет сусрета под вођством новог тренера Уругвајца Диега Алонса остварили су једну победу, уз три ремија и један пораз. Алонсо је бивши селектор Уругваја и наследио је Мендилибара на клупи најтрофејнијег тима у историји Лиге Европе. Биће то шести међусобни окршај Арсенала и Севиље, Енглези имају три победе, док је шпанска екипа остварила два тријумфа до сада.

Арсенал је у претходна два међусобна меча у Лондону остварио две рутинске победе уз девет датих, без примљеног гола.

Утакмица четрвтог кола групе Б елитног клупског надметања између Арсенала и Севиље игра се у Лондону на Емирејтс стадиону са почетком од 21 час.

Коментатор утакмице биће Немања Матић.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи