Читај ми!

Паркић из Јужне Кореје

„Паркић из Јужне Кореје” је филм о овој азијској држави која је за кратко време од пољопривредне постала високотехнолошки развијена земља и један од лидера у аутомобилској индустрији.

Јужна Кореја заузима јужни део корејског полуострва. Готово целокупно становништво је хомогено, али из дана у дан број становника расте због великог броја странаца који долазе због посла, запослени су у бизнису или дипломатском кору. Десетине хиљада радника долази из Кине и других земаља југоисточне Азије.

Шаманизам, конфучијанизам и будизам чине позадину корејске културе а једна четвртина становништва исповеда хришћанство. Брз економски и политички развој имали су знатан утицај на културу земље, тако је од аграрне земље врло брзо постала лидер у аутомобилској индустрији и информационој технологији.
Према незваничним информацијама, овде живи и тридесетак Срба који углавном студирају, предају на факултетима или се баве спортским радом. Упркос малом броју наших људи који овде раде, више од 1 000 Јужнокорејаца је завршило студије јужнословенских језика и са ентузијазмом се труде да међу сународницима промовишу српски језик, културу и природне лепоте Србије.

У емисији говори амбасадор Србије у Јужној Кореји Немања Грбић, др Душанка Вујовић, професор на Филозофском факултету Универзитета у Новом Саду, упознајемо и студенте који уче српски језик. Саговорници су млади људи из Јужне Кореје који говоре српски и не само то, о Србији, српској култури као и о својој земљи и култури говоре на српском и са изузетним пијететом и поштовањем.

Аутор: Нинослав Ранђеловић

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи