Читај ми!

У сусрет јубилеју 50 гoдина "Знања имања"

У сусрет обележавању пола века каравана „Знања имања" и деценије Сајма биолошки вредне хране „Милена Татар" у Сопоту, разговарамо о значају одговорне пољопривреде.

Будући да је храна наша потреба и задовољство, мора да буде и бизнис. Дакле, важно је да помиримо економију и екологију, а ваља да се поштује и естетика. Зато што се прво једе очима, а онда нас освајају укуси и мириси и на крају нас хране нутритивне вредности. Баш о томе у овом издању говоре:

- Домаћини села Семетеш, шта нуде гостима Копаоника и какви су планови за будућност.
- Пантовићи из Вртине. Вратили су дуњу на пропланке Голије. „Планинско благо" спаковано у теглице шаљу у свет.
- Професор сточарства Денис Кучевић истиче значај поштовања Закона о добробити животиња и потреби да вратимо живот ливадама и пашњацима.
- Малишани вртића „Сунце" из Горњег Милановца желе да уче и брину о природи. Блиски сусрети са пчелама су им драгоцени на том путу.

Следећа станица кравана Знања имања - Сопот. Славимо 50. година Знања имања и 10. година Сајма био хране „Милена Татар".

Уредник: Јасмина Никитовић Стојичић
Новинари: Драгана Попов, Јелена Вукобрат, Љиљана М. Петровић

Знање имање

Autor:
РТС

Храна је наша потреба и задовољство, а како да постане добар бизнис? Да ли је у пољопривреди извозна шанса Србије и колико је препознајемо? [ детаљније ]

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње