недеља, 05. јун 2022, 11:00
У сусрет јубилеју 50 гoдина "Знања имања"
У сусрет обележавању пола века каравана „Знања имања" и деценије Сајма биолошки вредне хране „Милена Татар" у Сопоту, разговарамо о значају одговорне пољопривреде.
Будући да је храна наша потреба и задовољство, мора да буде и бизнис. Дакле, важно је да помиримо економију и екологију, а ваља да се поштује и естетика. Зато што се прво једе очима, а онда нас освајају укуси и мириси и на крају нас хране нутритивне вредности. Баш о томе у овом издању говоре:
- Домаћини села Семетеш, шта нуде гостима Копаоника и какви су планови за будућност.
- Пантовићи из Вртине. Вратили су дуњу на пропланке Голије. „Планинско благо" спаковано у теглице шаљу у свет.
- Професор сточарства Денис Кучевић истиче значај поштовања Закона о добробити животиња и потреби да вратимо живот ливадама и пашњацима.
- Малишани вртића „Сунце" из Горњег Милановца желе да уче и брину о природи. Блиски сусрети са пчелама су им драгоцени на том путу.
Следећа станица кравана Знања имања - Сопот. Славимо 50. година Знања имања и 10. година Сајма био хране „Милена Татар".
Уредник: Јасмина Никитовић Стојичић
Новинари: Драгана Попов, Јелена Вукобрат, Љиљана М. Петровић
Autor:
РТС
Храна је наша потреба и задовољство, а како да постане добар бизнис? Да ли је у пољопривреди извозна шанса Србије и колико је препознајемо? [ детаљније ]
Коментари