Летовање на одложено

Бити туриста у време короне

Приближава се средина јуна за када је Грчка најавила отварање својих граница и за наше туристе. Из Брисела је поручено да ће се отварање унутрашњих граница Шенгена завршити до краја јуна, а да затим следи постпено отварање спољних граница ЕУ - до чега би требало да дође почетком јула.

Све те одлуке зависе од епидемиолошке ситуације, односно ширења вируса корона и броја новозаражених. Тако последњих дана додатно забрињава Грке то што расте број инфицираних, од којих су чак трећина странци па се размишља о додатним тестирањима и карантину.

У окружењу, за туристе из Србије границе су затворене према Северној Македонији, Црној Гори и Хрватској, где је обавезан карантин.

У медђувремену, Светска здравствена организација упозорава да се ситуација са коронавирусом глобално погоршава и да у оним земљама које су попустиле мере расте број новозаражених.

Све то доводи до питања - да ли и где и како путовати на летовање? Колико је препоручљиво, може ли се планирати, да ли ће вирус ослабити, како се припремити за пут?

О томе разговарамо у Оку економије.

Гости су директор Националне асоцијације туристичких агенција Александар Сеничић и директор канцеларије Светске здравствене организације у Србиј Марјан Ивануша.

Из Љубљане са последњим информацијама о могућности путовања за српске туристе јавља се репортер РТС-а Владимир Банић.

Емисију води и уређује Весна Дамјанић.

Око Око

Autor:
Горислав Папић, Стеван Костић, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи