Економије, Реципроцитет - у чему?

Нова рампа у односима Београда и Приштине

Како је етикета зауставила камионе са српском робом на административним прелазима са Косовом и Метохијом?

Последњи "тактички потез" одлазеће приштинске Владе на челу са Аљбином Куртијем - забрана увоза робе без докумената и дозвола на којима пише "Република Косово". Како је то неприхватљиво за Београд, камиони су стали на Јарињу и сада се чека формирање нове Владе за коју је мандатар Авдулах Хоти и који је, судећи према изјавама, против ових Куртијевих мера.

Осуда ових "мера реципроцитета" стигла је и из Америке и из Европске Уније, али не и више од тoга.

Оцена је да је реч о политичком надмудривању представника одлазеће и нове Владе у Приштини, те да ће епилог бити укидање по формирању нове Владе крајем ове недеље.

Како ово није први пут да Приштина својим мерама ствара тензије у односима са Београдом, имајући у виду да је у последње време било и више напада на куће Срба повратника, питање је како наставити дијалог Београда и Приштине.

О маневарском простору, политичким и економским последицама (не)дијалога и константних тензија између Београда и Приштине, могућем епилогу - улози Вашингтона и Брисела - разговарамо у емисији Око економије.

Гости су председник Скупштинског одбора за КиМ Милован Дрецун, помоћница министра трговине Оливера Јоцић и асистент на Факултету политичких наука Стефан Сурлић.

Са Косова и Метохије и са најновијим информацијама јавља се репортер РТС-а Андрија Игић.

Емисију води и уређује Весна Дамјанић.

Око Око

Autor:
Горислав Папић, Стеван Костић, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи