недеља, 22.03.2020, 11:00 -> 11:39
Храном до здравља
Концепт од њиве до трпезе чини прехранбену безбедност кад дођу кризна времена.
Autor:
РТС
Храна је наша потреба и задовољство, а како да постане добар бизнис? Да ли је у пољопривреди извозна шанса Србије и колико је препознајемо? [ детаљније ]
Важно је да имамо довољно хране, да се не прекидају циклуси производње. Све говори да су робне резерве спремне, а залихе у маркетима гарантују сигурност. Ваља подржати сејаче пред пролећне радове и посебно произвођаче биолошки вредне хране - повртаре, воћаре и сточаре.
Јасно је да у борби са вирусом побеђују они који имају добар имунитет. Морамо да пазимо шта једемо да ојачамо организам. Зато у овом издању Знања имања говоре:
Јован Миливојевић из Бојчинске колебе - зашто је важно да чувамо нашу генетику.
Милан Миленковић са ранча Јаблан из Сурдулице - како је пракса показала да је глистењак најбоља храна и заштита за биљке.
Небојша Стаменковић из Врања какве су могућности за производњу био хране и еко туризма.
Соња Лазаревић Костић зашто је укуснија храна ако се спрема на дрва.
Уредник и водитељ: Јасмина Никитовић Стојичић
Новинари: Љиљана М. Петровић, Драгана Попов
Коментари