Око економије: Железара у зеленом

У смедеревској железари почиње градња новог еколошког погона

У јеку приче о европским квотама на извоз челика, које је погодило и смедеревску железару, кинески власник HBIS одлучио је да настави са првобитним планом пословања и уложи 80 милиона долара у ново постројење - погон агломерације. Реч је о инвестицији вредној 80 милиона долара. Поред тога, како РТС сазнаје, кинески власник ће у заштиту животне средине и подизање енергетске ефикасности Железаре инвестирати и додатних 40 милиона долара.

Кинески власник до сада је у Железару инвестирао 150 милиона евра. Градња нове линије за агломерацију, је најзначајнији пројекат. Реч је о еколошком постројење које готово елиминише штетне гасове, а повећава ефикасности и продуктивности рада челичане.

Шта значи нова инвестиција највећег извозника у Србији и да ли ће Брисел да уведе нове квоте на увоз челика како би спречио продор кинеских компанија на своје тржиште, тема је Ока економије.

Гости су: уредница Балкан Магазина Јелица ПутниковићУрош Делевић, научни сарадник у британском Институту за међународно пословање "Џон Данинг" и Драган Стевановић, државни секретар у Министарству привреде.

Емисију води и уређује Весна Дамјанић.

Око Око

Autor:
Горислав Папић, Стеван Костић, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи