Око: Раст као императив

Где је Србија, деценију после кризе?

Србија је данас отпорнија на ударе кризе, једна је од порука са овогодишњег Копаоник бизнис форума. 26. по реду, Форум као кључну тему има економски развој и како га учинити одрживим. Из Владе Србије најављују боље услове пословања и подршку знању и иновацијама.

Може ли Србија да развије сопствени предузетнички дух? Каква је перспектива малих компанија у односу на велике корпорације? Да ли је дигитално предузетништво реалност или тек популарна тема на економским форумима?

Колико нас услови пословања и реформе приближавају Европској унији, а колико то више не зависи од Србије? Да ли је Унија заокупљена својим унутрашњим питањима и мање заинтересована за Западни Балкан и проширење?, у интервју за РТС говори специјални гост Копаоник бизнис форума Кристијан Данијелсон, директор дирекције у Европској комисији за проширење и суседске односе.

Колико привредни раст може да се очекује у овој години, а какав је потребан и на који начин треба обрачунавати пензије? Где је Србија у поређењу са земљама у региону и може ли се успоставити јединствена економска зона? Са Копаоника извештава Весна Дамјанић, која разговара са председником Фискланог савета Павлом Петровићем и Гораном Свилановићем из Савета за регионалну сарадњу.

Гости у студију Сузана Грубјешић, генерална секретарка Европског покрета у Србији и Коста Андрић из иницијативе "Дигитална Србија".

Водитељ Драгана Игњић

Око Око

Autor:
Горислав Папић, Стеван Костић, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи