Око: Из Софије, са "љубављу"

Поруке лидера ЕУ земљама Западног Балкана  

Први пут после 15 година лидери Европске Уније састаће се са лидерима земаља Западног Балкана, онима који желе да буду део ЕУ. Међу њима је и Србија. Главна тема није проширење Европске Уније, али јесте све оно што чини део тог проширења - повезивање земаља региона, јачање њихове економије, владавине права, слободне медија, решавање билатералних проблема, дигитализација.

Самит у Софији је сасвим сигурно најважнији политички догађај који се тиче европске перспективе Западног Балкана и учешће Србије на њему је више него корисно, иако је у једном тренутку било доведено у питање због учешћа представника Приштине.

Да ли и шта у евроинтеграцијама овог регина може да се промени након Софије, које ће бити кључне поруке Софијске декларације, да ли ће бити потврђено да је 2025. та година у којој ће и земље региона постати чланице Уније, питања су на која, између осталих, одговарају гости Ока. То су Ксенија Миленковић, помоћница министра за евроинтеграције и Милена Лазаревић, програмска директорка Центра за европске политике и професор Факултета ФЕФА Горан Питић.
Самит у Софији прати новинарка РТС-а Тамара Стојсављевић, а како аналитичари у Бриселу виде овај догађај преноси дописник РТС-а Душан Гајић.

Емисију води и уређује Весна Дамјанић.

Око Око

Autor:
Горислав Папић, Стеван Костић, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи