Око економије: Србија у ЕУ - 2025. године?

Обавезно/необавезан рок.

Често смо имали утисак да је чланство Србије у Европској унији покретна мета па смо тако често били два корака напред, један назад ка Бриселу.

Са објављивањем Стратегије проширења Европске уније на земље Западног Балкана то би могло да се промени. Коначно рокови, али и тачно јасне обавезе. Без импровизације. Покретна мета - пуноправно чланство у Европској унији постаће стабилно и самим тим реално.

Да ли је ће Србија бити пуноправна чланица ЕУ 2025. године? Које обавезе у међувремену треба да испуни? Да ли је нормализација односа Београд и Приштине, услов за окончање преговора о чланству? И до када?

На та питања одговоре би требало да да Стратегија о проширењу Европске уније на земље Западног Балкана коју данас објављује Европска комисија.

Шта се наводи у Стратегији и који су даљи кораци из Брисела извештава дописник РТС-а Душан Гајић који је урадио ексклузивни интервју са европским комесаром за проширење Јоханесом Ханом.

О томе шта се очекује од Србије, која су отворена питања и највећи изазови како би се постигли циљеви и рокови, говоре гошће Ока економије - помоћница министра за евроинтеграције Ксенија Миленковић, потпредседница Европског покрета у Србији Маја Бобић и директорка Центра за спољну политику Александра Јоксимовић.

Емисију уређује и води: Весна Дамјанић

Око Око

Autor:
Горислав Папић, Стеван Костић, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи