Око: Трансплантација, шанса за нови живот

Нова јетра, ново срце и нова плућа продужили су живот Младену Тодићу, Предрагу Карићу и Сандри Живковић. Ипак, око хиљаду људи још чека на трансплантацију органа. Може ли се скратити списак оних који чекају?

Ове године сагласност за трансплантацију у Србији дало је два пута више породица него прошле године, а урађено је 68 трансплантација. У сусрет Европском дану донора, говоримо о даривању органа и развоју програма трансплантације.

Младен Тодић, који има трансплантирану јетру, Предраг Карић, који живи захваљујући новом срцу и Сандра Живковић, која четири године живи захваљујући плућима непознатог донора, за Око говоре колико се њихов живот после трансплантације променио.

Зашто Србија и даље нема довољно донора? Зашто су многи против новог Закона о трансплантацији? Зашто смо спремнији да очекујемо да нам помогне неко из иностранства, него да ми сами будемо хуманији и солидарнији? На та и друга питања одговарају министар здравља Златибор Лончар, др Светозар Путник, директор Кардиохирургије Клиничког центра Србије и проф. др Зоран Радојичић, директор Дечје клинике у Тиршовој.

Емисију води Ана Стаменковић.

Око Око

Autor:
Горислав Папић, Стеван Костић, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи