Око: Младен Шарчевић

Министар просвете о технолошким вишковима, "лажним" одељењима, електронским дневницима...

И ова школска година неће почети без протеста просветних радника: како до договора Министарства просвете са наставницима? Постоји ли могућност да се запосленима у просвети повећа зарада и колико? Када ће се тачно знати колико ће то повећање бити?

Колико је "прекобројних" у просвети? Шта је решење за њих - преквалификација или пензионисање старијих од 65?

Колико одељења ће бити угашено? Колико је тзв. лажних одељења? Коме су тако чувана радна места? Шта ће се променити и како?

Ако је просек у Србији тек нешто више од 19 ученика по одељењу, зашто укупан успех ученика није бољи? Да ли су наставници немотивисани или је проблем програм? За кога су електронски дневници већа новина - за родитеље или за наставнике?

О старим и новим темама у просвети говори министар просвете Младен Шарчевић. Репортери РТС-а разговарају са представницима просветних радника о њиховим разлозима за протест и проверавају колико су школе спремне за укључивање деце миграната у образовни систем и могу ли опстати школе са малим бројем ученика.

Емисију води Драгана Игњић.

Око Око

Autor:
Горислав Папић, Стеван Костић, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи