Око економије: Пут свиле, пут сарадње

Сарадња Србије и Кине, ново поглавље

Пут свиле није само пут који ће спојити Кину са Европом, већ нови облик политичке и економске сарадње који ће да споји народе који живе дуж тог пута, кроз саобраћајне пројекте, трговинске и културне везе. То је идеја коју је промовисао кинески председник који је рекао да је Пут свиле потекао из Кине, али припада свету.

Иако географски далеко, Кина и Европа биће све ближе кроз те пројекте, који ће обухватити и Србију. То је јасно истакнуто и током посете српске делегације Пекингу последња четири дана током које се премијер Александар Вучић састао са водећим званичницима друге по снази економије на свету и обратио се на лидерском форуму који је био посвећен управо значају Пута свиле.

Шта је поручено из Пекинга Европи и Србији, колико ће се променити односи Кине и остатка света јачањем сарадње кроз пројекте Пута свиле, који ће да повезује Исток и Запад, како Србија може да искористи своју позицију на Путу свиле и који конкретни пројекти су договорени током посете српске делегације Пекингу - то су теме о којима ће се разговарати у Оку економије.

Гости су државни секретар министарства саобраћаја и инфраструктуре Милодраг Поледица, саветник у Влади Србије и професор Универзитета у Лувену Владимир Круљ и Драгана Митровић, директорка Института за азијске студије.

Емисију припрема и води Весна Дамјанић.

Око Око

Autor:
Горислав Папић, Стеван Костић, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи