Око: Александар Вучић

О сусрету са Путином, Немачкој, региону, зашто је за циљ поставио победу у првом кругу избора...

Још нешто више од 48 сати остало је до краја кампање председника Србије. Најактивнији у финишу кампање је први фаворит избора и тренутни председник Владе Србије: Александар Вучић. Осим предизборних активности Александар Вучић у протеклих неколико дана имао је низ спољнополитичких активности. Последња у низу била је посета Москви, где га је примио председник Руске Федерације Владимир Путин. Које су биле теме разговора? Шта је договорено у вези са војном сарадњом? Да ли су тачне тврдње хрватских медија да је ревитализација Војске Србије „Путинов предизборни дар Вучићу" и има ли у политици дарова?

Какву ће, ако постане председник водити политику према Русији, какву према Еврпској унији, да ли стрепи пред септембарске немачке изборе и шта би евентуално стварање Керневропе или „Европе у две брзине" значило за Србију?

Како види односе у региону? Да ли би региону више одговарало већа или мања улога великих сила?

Према уставу председник Републике оличава државно јединство Републике Србије да ли је, после свега могуће да председник више спаја него да дели грађане Србије?

Због чега је као циљ поставио победу у првом кругу избора и како му делује изјава председничког кандидата Ненада Чанка да ово заправо нису избори за председника већ за вођу опозиције?

Аутор емисије: Горислав Папић

Око Око

Autor:
Горислав Папић, Стеван Костић, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи