Око економије: Регион - политика мути воду економији

Прошло је десет година од када је на снази CEFTA Споразум, зона слободне трговине на подручју Западног Балкана. Последњих дана актуелна је прича о царинској унији за 18 милиона становника, а коју чине земље Западног Балкана које нису у чланству ЕU, укључујући и Молдавију.

Међутим, по ко зна који пут политика је у регион унела тензије, последње на релације Сарајево - Београд због најаве о могућој ревизији тужбе БиХ против Србије за геноцид. И ту се поставља питање - да ли можемо да причамо о регионалној сарадњи, слободној трговини, зони без царине, слободном протоку робе када је за све то кључна политичка воља и политичка стабилност, а њих, чини се нема, или, пак, нема довољно.

Шта на идеју о царинској унији кажу приврендици, коме је CEFTA помогла, коме одмогла, како ћемо да имамо економски јак регион, теме су Ока економије.

Гости су: помоћница министра трговине Бојана Тодоровић, председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж и Александар Марковић, директор фабрике Металац. Из Сарајева се јавља Немања Васић, потпредседник Спољнотрговинске коморе БиХ.

Емисију припрема и води Весна Дамјанић.

Око Око

Autor:
Горислав Папић, Стеван Костић, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи