Трамп, усамљени јахач на челу света

Против себе је имао медије, истраживања јавног мњења, Хилари Клинтон и њену странку, своју странку, бивше председнике, целокупну елиту. Понекад, чак и себе. И победио је. Како? Шта сад?

Дабогда живели у занимљивим временима. Ова кинеска клетва после победе Доналда Трампа у Америци биће актуелнија него икад. Да ли смо свесни онога што се десило? Да ли је ово крај света каквог знамо и демократије као такве - на шта упозоравају поједини западни медији.

После оваквог политичког земљотреса шта чека Америку: враћа ли се Америка Монроовој доктрини и изолационистичкој политици? Да ли је озбиљно мислио све оне похвале које је упућивао Путину?

Да ли од човека који је позитивно говорио и о Садаму Хусеину и Муамеру Гадафију можемо очекивати и другачију политику према Блиском истоку?

Да ли ће мењати однос према НАТО-у, према Европи? Шта говоре данашње реакције у којој му отворено честитају једино ауторитарни лидери попут турског председника Реџепа Ердогана? Шта је са његовим "обећањима" о изградњи зида ка Мексику и протеривању свих мограната из САД?

Да ли је бивши амерички амбасадор у Београду Вилијам Монтгомери био у праву када је рекао да би Срби требало да се надају победи Трампа?

О томе у емисији Око говоре:

Зоран Ћирјаковић, новинар
Милош Ковић, историчар
Мухарем Баздуљ, писац

Аутор емисије: Горислав Папић

Око Око

Autor:
Горислав Папић, Стеван Костић, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи