Демократско ућуткивање

Да ли је посао медија да се боре да свако може да изнесе своје мишљење или да не дозволе наступ онима који су друштвено неприхватљиви?

Повод за ову тему је прошлонедељна „драма" у Би-Би-Сију због дебатне емисије у коју је позван лидер Британске националне партије Ник Грифин. Ова партија залаже се за супремацију беле расе и „чишћење" Британије од људи друге боје коже и друге расе, а на летошњим изборима освојила је два посланичка места у Европском парламенту.

Би-Би-Си је јавно критикован због одлуке да допусти Грифину да изнесе своје ставове, бранећи то чињеницом да странка није забрањена и да треба чути како они бране своје позиције у отвореној телевизијској расправи. Емисија је снимљена и емитована, али је изазвала велике протесте  пред зградом телевизије, упадање демонстраната до самог студија, што је резултирало хапшењем шест најнасилнијих.

Овај случај отвара исто питање и у другим земљама, па и у Србији, да ли је посао медија да свакоме дају реч или ипак морају да праве избор и спрече оне који шире неприхватљиве идеје.

О томе говоре: председница УНС-а Љиљана Смајловић, уредник дневника Прес Ђоко Кесић и главни уредник Првог програма Радио Београда Душан Радуловић.

Емисију води Зоран Станојевић.

Око Око

Autor:
Горислав Папић, Стеван Костић, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи