Између батина и страха

Од почетка године, 25 жена и три девојчице убијене су у породичном насиљу. Током протекле деценије - 326 жена. Може ли се променити поразна статистика?

Држава најављује жесток обрачун са насилницима. У скупштинској процедури је предлог Закона о спречавању насиља у породици, али и измене Кривичног законика. Најављено је увођење три нова кривична дела - прогањање, полно узнемиравање и забрана присилног брака. У плану су и оштрије казне.

Због жртава породичног насиља, покренута је иницијатива да се 18. мај прогласи за Дан сећања на жене жртве породичног насилља. Може ли један такав дан да има снажнију улогу од пуког подсећања?

Да ли је решење пооштравање закона или промена расположења у друштву? Зашто свака трећа жена у Србији трпи физичко насиље? Да ли су батине део фолклора? Каква је улога медија? Могу ли да допринесу установе културе? Како публика реагује на предсатаву засновану на исповестима жена, жртава породичног насиља?

Гости емисије "Око": Тања Игњатовић, координаторка Аутономног женског центра, Радомир Илић, државни секретар у Министарству правде и Даница Ристовски, глумица.

Разговор води Драгана Игњић.

Око Око

Autor:
Горислав Папић, Стеван Костић, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи