Око економије: Оживљавање Југа Србије

Није више туга са Југа, напротив!

Влада Србије последњих 6 дана борави на Југу Србије са седиштем у  Нишу. То је шанса да се на лицу места упозна са свим проблемима, али и  са потенцијалима које тај крај Србије има. Најављена су нова улагања,  али су и општине добиле нове задатке - како саме да побољшају свој  пословни амбијент и да привуку што више страних инвеститора. Као предуслов развоја наведена је инфраструктура, најављен је завршетак  аутопута који води ка Бугарској и Македонији, разговарало се о аутопуту  од Ниша до Драча, потенцијалима за развој пољопривреде, али и ИТ  сектора по којем је , посебно Ниш, познат.

Шта треба да се уради како би се још више искористили привредни  потенцијали, зашто је важан равномеран регионални развој, које су  обавезе општина,које привреде,а које државе - сумирамо посету Владе Југу  Србије.

Гости Ока су министри привреде и пољопривреде Горан Кнежевић и Бранислав Недимовић, начелник Нишавског округа Александар Цветковић,  председник Кластера напредних технологија из Ниша Горан Младеновић и  председник Управног одбора Националне алијанске за локални економски  развој Горан Ковачевић.

Из Ниша са лица места извештава новинар Дејан Тасић.

Емисију припрема и води Весна Дамјанић.

Око Око

Autor:
Горислав Папић, Стеван Костић, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи