Око: Поглавља 23. и 24. - врата за ЕУ

У Бриселу се у понедељак послеподне одржава  међувладина конференција   на којој би требало да се отворе поглавља 23. и 24. у прегворима о  приступању Србије ЕУ. Реч је о поглављима која се тичу владивне права,  правосуђа, безбедности, слободе и једнакости.

Поглавља 23. и 24. биће међу најзахтевнијим за усклађивање у преговорима о чланству са ЕУ, али и кључна за изградњу ефикасне правне државе. Она су најтежа за отварање, међу првима се отварају, а међу последњима затварају.

Отварањем тих поглавља Србија почиње свој прави пут усклађивања са стандардима  ЕУ и реформе у Србији добијају и званичну политичку потврду.

Колики је значаја отварања ова два поглавља за Србију, коју корист ће да имају градјани, колико смо спремни за увођење стандарда Уније у овим областима која су најсложенија и да ли је проширење ЕУ сада у другом плану и са више препрека због мигрантске кризе, Брегзита, ситуације са Турском- то су теме специјалне емисије Ока поводом отварања поглавља.

О новој фази односа са ЕУ, након отварања поглавља, из Брисела за РТС говори премијер Александар Вучић са којим ће да разговара новинар РТС-а Душан Гајић.

Гости у студију су: министар правде Никола Селаковић, професор Факултета политичких наука Иво Висковић и саветник у Влади Владимир Круљ.

Уредник и водитељ: Весна Дамјанић

Око Око

Autor:
Горислав Папић, Стеван Костић, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи