Шунка, шунка

Шта српска пршута може да научи од шпанске шунке

Шпанци шунку једу у свакој прилици и незаобилазна је на свакој трпези, а кажу да сваки Шпанац годишње поједе 5 килограма шунке. И не само што је много једу, него много на њој зарађују. Она им је после поврћа и воћа производ који највише извозе из земље. За разлику од Србије у којој мали произвођачи призводе  само онолико колико могу да продају пршуте на пијаци.

Ана Манојловић је проверавала зашто неке шпанске свиње живе као краљице, а како живе свиње у Србији, како изгледају Музеји шунке у Мадриду, зашто и у најелитинијим ресторанима шунка виси са плафона и колико су далеко српски произвођачи пршуте од међународних сајмова и рафова. Шта српска пршута може да научи од шпанске шунке гледајте у емисији Око магазин, 4. маја, на Првом програму РТС у 18.25.

 

Око магазин Око магазин

Autor:
Горислав Папић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом