Цена неутралности на линији ватре

Има ли ичег контроверзног у споразуму о проласку Нато логистике кроз Србију и да ли ће настати контроверзе у нашем односу са Русијом?

Прошло је годину дана од како је амерички државни секретар Џон Кери набројао и Србију међу земљама које су , како је рекао, на линији ватре између Москве и Вашингтона. Колика је цена неутралности на тој линији ватре? Остаје ли Србија војно неутрална земља или ратификација споразума о проласку НАТО логистике кроз територију Србије приближава Србију северноатлантском војном савезу? Да ли ће Русија може да затражи екстериторијални статус за хуманитарни центар у Нишу?

Да ли су ова питања део бескрупулозне кампање која се води против Владе Србије, како је то рекао први потпредседник Владе Ивица Дачић? Или заиста постоје померања у политици Србије према великим силама?

У другом делу емисије говорићемо и о ситуацији у земљи где линија ватре није само метафора него, нажалост и свакодневица, у Турској.

Гости:
Бошко Јакшић, дугогодишњи спољнополитички коментатор Политике
Жељко Цвијановић, главни уредник портала Нови Стандард
Владимир Трапара, истаживач Института за међународну политику и привреду
Аутор емисије: Горислав Папић 

Око Око

Autor:
Горислав Папић, Стеван Костић, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи