Око економије: Људи, не бројеви

Брисел објавио квоте за мигранте у земљама ЕУ.

Мигранти који у хиљадама долазе у Европу, убудуће биће распоређени по тачно одређеном броју по земљама Европске Уније.

Први човек Европске Комисије Жан-Клод Јункер представио је нови план за распоређивање избеглица са ратом захваћених подручја Блиског истока и  Африке широм ЕУ. Планом је предвиђено да највише избеглица приме Немачка (око 40.000) и Француска (30.000), најмање Кипар и Малта (нешто више од 400), а ниједној чланици неће бити дозвољено да бира и дискриминише   избеглице према вероисповести, степену образовања и осталим личним   карактеристикама.

Да ли је ЕУ успела коначно да се стабилизује и одговори на мигрантску кризу? Да ли је ово ипак најтежи тест за односе унутар ЕУ, имајући у виду то да се Лондон држи по страни? Да ли би Шенгенски споразум могао да се ревидира? Колико ће мигрантска криза да утиче на приближавање Србије ЕУ, у смислу отварања преговарачких поглавља? Да ли и Србија може да очекује квоте за мигранте?

О тим темама , али и стању миграната у Србији за Око говоре Јелица Минић, председница Форума за међународне односе Европског порета и Радош Ђуровић, директор Центра за заштиту и помоћ тражиоцима азила.

Из прихватног центра у Кањижи јавља се Тони Бедалов, из Брисела Душан Гајић.

Емисију води и уређује Весна Дамјанић.

Око Око

Autor:
Горислав Папић, Стеван Костић, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи