Грчки избор: рат или пакт?

Иако су Ципрас и Варуфакис упркос непристојним понудама из Европе добили подршку свог народа, оставком харизматичног министра финансија показује се спремност на компромис. Касно?

Грци су рекли још једно историјско: Оxi. Овога пута на понуду, која је свакако престала да важи шест дана уочи овог референдума. Ипак, Грци су показали да подржавају Владу Алексиса Ципраса коју су изабрали пре шест месеци а која за то време није направила напредак у преговорима са искусним и немилосрдним преговарачима светских финансијских институција. И таман кад се помислило да је грчки двојац: Ципрас - Варуфакис недодирљив и да су спремни да иду до краја харизматични министар финансија је дао оставку. Шта се тиме поручује Европи? Да ли је то пружена рука за компромис? И ако јесте да ли је за тај компромис касно?

Шта ће бити с Грчком? Шта би значио банкрот ове земље а шта евентуални излазак из зоне евра?

Да ли ће, после одласка Варуфакиса чувар немачке касе Волфганг Шојбле имати више разумевања за Грчку? Или Европа мора за пример другим земљама да „сломи" Ципраса?

О томе у емисији Око у понедељак од 21:05 говоре:

Небојша Катић, финансијски консултант из Лондона

Коста Јосифидис, професор економије на Универзитету у Новом Саду

Иван Вујачић, професор Економског факултета у Београду и бивши амбасадор у САД

 

Аутор емисије: Горислав Папић

Око Око

Autor:
Горислав Папић, Стеван Костић, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи