Одрживи развој - утопија или реалност?

Можете ли да замислите да живите у условима сталног економског и технолошког напретка, а да тај развој истовремено не загађује животну средну, да је сиромашних све мање, а здравствени услови су све бољи?

Вероватно није лако замислити, а то је, у најкраћем, опис оног што подразумева израз „одрживи развој", о којем све чешће слушамо као једном од најважнијих циљева у свету, а требало би, кажу, да тако буде и у Србији.

Држава је усвојила Националну стратегију одрживог развоја, која је више пута допуњавана и поправљана. Колико се примењује? Како да стратегије не буду само "слово на папиру", него и нешто што се може примнити у пракси?

Да ли је заштита животне среднине један од услова одрживог развоја? Можемо ли поправити оцене из Извештаја Европске комисије? Колико ће бити тешки преговори са ЕУ о поглављу 27, које се односи на заштиту животне средине?

Који су приоритети развоја и где могу да помогну Уједнињене нације?

Колико је одрживи развој утопија, а колико је остварив и када?

У емисији Око говоре: Ирена Војачкова Солорано, стална координаторка УН у Србији, Зорана Михајловић, потпредседница Владе Србије Гордана Чомић, потпредседница Скупштине Србије и Тања Петровић, извршна директорка НВО Млади истраживачи Србије.

Емисију води Драгана Игњић.

Око Око

Autor:
Горислав Папић, Стеван Костић, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи