Ново поглавље са ЕУ

Да ли је Брисел ближи након берлинског сусрета Вучић -Меркел

Овде можете прочитати краћу, текстуалну верзију емисије Око 

Односи са Приштином или финансијска контрола, два су поглавља у конкуренцији која би могла да буду прва отворена у преговорима са Европском Унијом. Србија је добила зелено светло за јавне финансије, али се чека политичка одлука хоће ли тиме да се крене у преговарачки процес са Бриселом.

Колико ће трајати приступни преговори Србије, који су званично отворени 21. јануара, тешко је предвидети. Циљ Србије је, да се свих 35 преговарачких поглавља затвори 2018. године. Колико то зависи од нас самих, колико од спремности Брисела да уважи наше специфичности и могућности? Колико се преговара, а колико се прихватају услови из Брисела? Да ли ће Берлин да помогне Србији у преговорима, не постављајући нове услове?

Са друге стране, у посети Београду је руски министар спољних послова Сергеј Лавров - колико украјинска криза и односи са Москвом могу да утичу на евроинтеграције?

О тим питањима, као и оном шта Србију чека на путу до Брисела за Око економије говоре шефица преговарачког тима Тања Мишчевић и председница Београдског Фонда за политичку изузетност Соња Лихт.

О расположењу ЕУ према новим чланицама, посебно Србији, говори специјални репортер РТС-а из Брисела Душан Гајић.

Емисију води: Весна Дамјанић - Бранковић

Око Око

Autor:
Горислав Папић, Стеван Костић, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи