Шок терапије из историје

Џефри Сакс, Џорџ Фридман и Вук Јеремић.

Последња економска криза само је оголила разлике између великих и малих земаља, развијених и неразвијених. Многи тврде да свака генерација има своју кризу,али ретко ко има одговор на питање имају ли кризе краја. И тако уназад, најмање стотину година, од Првог светског рата.

Где је Србија данас у светском политичком, економском И геостратешком поретку? Које лекција смо научили у последњих стотину година, од почетка Првог Светског рата?

Да ли у довољној мери Србија користи свој географски положај као конкурентску предност? Колика претња су глобалне климатске промене, а колико се о њима размишља пре него се догоде катастрофе попут поплава у нашој земљи? Постоје ли шок терапије за решавање свих ових проблема?

Да ли је украјинска криза увод у нови хладни рат? Како на Србију гледају данас, између Москве, са једне и Брисела и Вашингтона са друге стране?

О економским, геостратешким и политичким питањима, из другачјих перспектива говоре ексклузивни гости Ока: професор Џефри Сакс са Колумбија универзитета, Џорџ Фридман - оснивач Стратфора и Вук Јеремић, директор Центар за међународну сарадњу и одрживи развој.

Емисију води: Весна Дамјанић Бранковић.

Око Око

Autor:
Горислав Папић, Стеван Костић, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи