Око 11: Посао звани жеља

Има ли краја тренду отказа.

Да је број оних који су без посла узнемирујуће висок, више није вест, али проблем што се из дана у дан деле нови откази.Више се не поставља питање како наћи нови посао, већ како сачувати постојећи. И то под свим условима, па и оним да више од 70 хиљада запослених ради,а не прима плату.

Влада је као један од приоритета најавила смањење незапослености. Истовремено и решавање судбине предузећа у реструктурирању, што у преводу значи гашење фиктивних радних места. Али без радних места ће остати и запослени у државној администрацији, здравству и просвети - њих око 20 хиљада. Ако се свему томе дода да дневно у приватном сектору без посла остаје остаје више од стотину радника, очигледно је да је Влада поставила сама себи тежак задатак када је реч о смањењу незапосленити.

Ко у Србији може да надје посао, са каквим квалификацијама, са какавим везама и колико је на држави,а колико на послодавцима да уреде тржиште рада, да промене Закон о раду, а колико на незапосленима да заиста траже посао,а не да чекају да им га други надју - то су питања којима се бавимо у емисији Око 11.

Гости су: председник Америчке привредне коморе Милош Ђурковић, председница Удружења пословних жена Сања Поповић -Пантић и председник Удружења корпоративних директора Топлица Спасојевић. Своја искуства у тражење посла пренеће нам незапослени из градова Централне Србије.

Емисију води: Весна Дамјанић - Бранковић

Око Око

Autor:
Горислав Папић, Стеван Костић, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи