Матура на поправном

Зашто су тестови из математике под присмотром полиције и да ли то значи да ће њихов садржај бити заштићен од очију јавности све до завршетка матурског испита?

Полагање матуре ове године уместо уобичајена два, трајало је три дана. Испит из математике је одложен, јер су питања „процурела"  у јавност раније и тачни одговори могли су се купити на улици. Док надлежни истражују тај проблем, спекулише се да је и тест из српског језика "био у оптицају" дан пре испита, али за то још нема доказа.

Ако се „знање"  тако лако стиче, исплати ли се учити? Каква се порука шаље ученицима који су се поштено спремали за полагање испита? Ко је крив за тај скандал?

На та и друга питања у емисији „Око" одговарају: помоћник министра просвете Зоран Костић, председница Форума београдских основних школа Радмила Додић и Бојана Селаковић из удружења "Родитељ".

Питер Могенсен, вођа Тима пројекта о завршним испитима који финансира ЕУ, објашњава да ли је матура мерило квалитета образовања, а дописник РТС-а из Пирота Маја Мијалковић проверава како се школски разглас умешао у полагање матуре у једној пиротској школи.

Емисију води Драгана Игњић.

Око Око

Autor:
Горислав Папић, Стеван Костић, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи