Плате и пензије нико не сме да дира

Резови у каси - одлагање горке пилуле или хватање у коштац са могућим банкротом.

Да ли је одлука да се пензије и плате не замрзавају, већ да се повећају - заиста антикризна мера? Колико је за државну касу сада пресудна одлука да се смањи број запослених у администрацији - идуће године? То су нека од питања која се намећу после три, медијски изузетно пропраћена, састанка лидера владајуће коалиције и гувернера  о пакету економских мера за опоравак српског буџета и економије.

Док су се лидери договорали или боље рећи одлагали договор, динар је пао на најниже гране у овој години. Коначан договор је најављен за викенд, а антикризним мерама морају да нађу простора за уштеде од 40 милијарди динара. Колико је то реално и може ли се на овај начин спречити банкрот,  хоће ли најсиромашнији заиста бити заштићени и да ли је могућ договор  о непопуларним мерама када се лидерима  три различите странке стално поставља питање нових избора, колико на јесен?

На ова и друга питања у Оку економије одговарају стручњаци - Кори Удовички, директорка Центра за високоекономске студије, Миленко Џелетовић, координатор Економског савета Српске напредне странке и Зоран Илић, потпредседник Српске асоцијације малих и средњих предузећа.

Емисију води: Весна Дамјанић Бранковић.

Око Око

Autor:
Горислав Папић, Стеван Костић, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи