Читај ми!

Сасвим природно: Органска Србија, 2. део

Покрет органске хране постаје све јачи.

Потрошачи су постали осетљивији а индустрија полако препознаје профит. Додуше, још увек не могу да парирају конвенционалном начину производње али сваке године све су јачи. Органска производња хране у Србији почела је 1990. године. Данас у земљи има око 150 газдинстава која производе органску храну са признатим сертификатима.

Аутор серијала Сасвим Природно Јован Мемедовић покреће ову тему сматрајући да многима може бити од користи: "Моја жеља је да откријем једног по једног органског произвођача у нашој средини. То ће бити корисно да би се уверили да ли тај произвођач ради савесно и по прописима и, друго дајемо позитиван пример другима како би се окренули послу који има будућност.

Газдинство Стојановић из Кикинде типичан је пример органских произвођача у Србији. Породично обрађују земљу, раде са пуно љубави без икакве помоћи са стране. Крајње је време да кроз органске производе вратимо здравље на наше трпезе."

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње