Рата - цела плата

Ново искушење пред клијентима - могу да се задуже више него раније.

Овде можете прочитати краћу, текстуалну верзију емисије Око економије 

Народна банка укинула је ограничења у вези са висином месечног задужења. Сада су банке саме одговорне за процену ризика и на њима је одлука колико ће коме да дозволе да се задужи.

Истовремено, због раста броја оних који не могу да отплаћују кредите на време, централна банка, заједно са банкарима, тражи начин на који би се помогло тим клијентима. За сада, приоритет у решавању отплате кредита имају они грађани који су узели позајмице у швајцарским францима.

Која решења су могућа, колико заиста грађани могу да се задуже без обзира на укидање ограничења и докле ће камате у Србији бити четири пута веће него у земљама Европске уније, у Оку економије одговорају - председник Савета гувернера НБС и професор Факултета за економију, финансије и администрацију Небојша Савић, заменик председника Извршног одбора Рајфајзен банке Зоран Петровић и Душан Узелац, уредник интернет портала Каматица.

Искуство Хрватске , где су грађани знатно више задужени у швајцарским францима, о начину заштите клијената од ризичног задуживања, преноси економски аналитичар Дамир Новотни.


Емисију води Весна Дамјанић - Бранковић

Око Око

Autor:
Горислав Папић, Стеван Костић, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи