Читај ми!

Око 11: Зашто у Србији нема инвалида?

То што особе са инвалидитетом ретко виђамо на јавним местима не значи да их у Србији нема, већ да их наш однос према њима обесхрабрује.

Овде можете прочитати краћу, текстуалну верзију емисије "Око 11" 

Успеси српских параолимпијаца једна су од ретких ситуација у којима се особе са инвалидитетом помињу у позитивном контексту, а цела нација је поносна на њих. Освајањем медаља не треба се препустити само слављу, већ се запитати зашто су особе са инвалидитетом у Србији мање видљиве него у земљама ЕУ, иако их процентуално нема мање.

Да ли су закони и прописи задовољавајући или је проблем у општем ставу и предрасудама према особа са инвалидитетом? Како изгледају свакодневне муке оних који морају да размишљају о томе како подићи новац из банке или користити јавни градски превоз?

Шта су њихове највеће муке и како их решити, у емисији Око 11 говориће: Лепојка Чаревић-Митановски из Организације за подршку женама са инвалидитетом "Из круга", Драгиша Дробњак из Савеза слепих Србије и Јелена Котевић из Министарства рада, запошљавања и социјалне политике.

Око 11 имаће превод на знаковни језик и моћи ће да је прате особе са оштећеним слухом.

Емисију води Ирина Ивић.

Око Око

Autor:
Горислав Папић, Стеван Костић, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи