Читај ми!

Око 11: Мирис Турске на Балкану

Турски премијер Таип Ердоган поводом недавне годишњице у Сребреници изјавио је да му је Алија Изетбеговић на самртничкој постељи рекао: "Остављам ти у аманет Босну и Бошњаке као оставштину Османлија".

Овде можете прочитати краћу, текстуалну верзију емисије "Око 11" 

Да ли је пред одлазак Богу на истину Изетбеговић мислио да Турска треба да чува и брине о Федерацији БИХ, делу Федерације БИХ или читавој Босни и Херцеговини? Да ли су овакве изјаве директна претња укидању Републике Српске или је Ердоганова изјава без разлога забринула Србе и Хрвате између Дрине и Уне? Због чега је Ердоган сад поменуо Изетбеговићев "тестамент" и каква је спољна политика Турске према овом подручју?

Говорићемо и о односима Србије и Турске, да ли Срби после инхлације турским серијама и одмора у Кушадасију другачијим очима гледају на Турску, каква је економска размена наше две државе и да ли је, осим братимљења навијача Фенербахчеа и Новог Пазара било још последица најављеног јачег турског присуства у Санџаку?

У емисији "Око 11" говоре: Душан Спасојевић, амбасадор Србије у Анкари, проф. др. Дарко Танасовић, водећи српски оријенталиста.

Аутор емисије: Горислав Папић

Око Око

Autor:
Горислав Папић, Стеван Костић, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи