Јапан, прича о мајстору чаја

У срцу префактуре Шизуока, познатој по узгајању најбољег зеленог чаја у Јапану, налази се породична плантажа Еичи Хонде, познатијег и као Мохеи. Он припада петој генерацији која се тиме бави.

Јапан, прича о мајстору чаја Јапан, прича о мајстору чаја

У подножју легендарне планине Фуџи, Мохеи марљиво бере лишће и обавља деликатан процес његове топлотне обраде на пари, који овом драгоценом сенча чају појачава арому и лековита својства. Мохеи је са својих 36 година већ прошао доста тога. Као млад је напустио свој завичај да би студирао економију у Токију, са јаком жељом да постане члан урбане, предузетничке елите те метрополе. Међутим, његова љубав према земљи и природи преовладава и он се на крају враћа на ободе планине Фуџи, да би се потпуно посветио култури узгајања чаја. Вођен великом радозналошћу према овој култури, он чак усавршава и садо, традиционалну јапанску церемонију служења и испијања чаја. Бити у исто време и узгајивач чаја и практиковати садо, врло је ретка и јединствена појава у данашњем Јапану. 

 

Реприза , 29. октобар у 07:05 и 15:00

Коментари

Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом
Predmeti od onixa
Уникатни украси од оникса